Klubforældre

– med familieterapeut Viggo Müller

I KlubFAR vil du få en større indsigt i børns udvikling og trivsel og i takt med, at du bliver klogere på dit barn, vil du også blive klogere på dig selv. Det vil gøre meget i familielivet nemmere. Du vil nemlig få viden om, hvordan du møder dit barn i de store følelser, få redskaber til en konflikthåndtering, der tager hånd om alle parter samt opnå en større sikkerhed i din rolle som far og partner.

Det er følelser, der er limen mellem os, så når du i højere grad kan bevæge dig friere i følelsernes dans, vil du også være i stand til at skabe dybere og mere vitale relationer i din familie, hvilket støtter selvfølelsen og samhørigheden i hele familien. 

Find dig selv som far

Siden vi selv var børn, har forskningen og udviklingen gjort os langt klogere på, hvad der støtter børns udvikling og trivsel. Det er godt. Men vi lever også i en tid, hvor vi bombarderes med gode råd om opdragelse i et omfang, der kan gøre det svært at finde sine egne ben som far. 

KlubFAR ønsker derfor at styrke dig indefra, så du bliver i endnu bedre stand til at træffe beslutninger om, hvad du vil og ikke vil, og hvad du mener og ikke mener. 

Børn har brug for at mærke deres forældre, derfor er det så vigtigt, at vi også kan mærke os selv – så de ikke skal bruge en masse kræfter på at lede efter os. 

KlubFAR er for dig, som:

Gerne vil blive klogere på dig selv, dit barn og tage større lederskab i din familie

Gerne vil blive bedre til at sætte dine grænser med respekt for barnets grænser

Gerne vil have mere glæde, fleksibilitet og lethed i familien

KlubFAR giver dig:

Sådan ser forløbet ud:

Vi starter igen den 25.april 2023

Forløbet består af 5 moduler.

Hver gang mødes vi kl.17-20Blackbird Institute, Ragnagade 7, 3.sal, Kbh Ø. 

På hvert modul vil Viggo Müller lave et oplæg om aftenens tema, hvor dine personlige spørgsmål altid er velkomne undervejs. Efterfølgende vil øvelser og refleksionsrunde sørge for, at du får den nye viden endnu dybere under huden.

Pris: 4500,-

Tilmelding: [email protected]

Datoerne er:

Vi mødes 5 gange, hvor temaerne er:

1.

Vores fantastiske nervesystem
– vejen til bedre kontakt med dig selv og dit barn

Nervesystemet læser og reagerer på alt i vores relationelle samspil – helt udenom vores logiske tænkning og inden, vi når at bruge vores ord. Når du véd noget om nervesystemet, har du en ny nøgle til nærhed og kontakt med dit barn – uanset barnets alder. 

Du lærer om det helt essentielle i vores kontakt og relationelle samspil, og du får viden om, hvor meget dit barn har brug for trygheden fra dit nervesystem for at lære at regulere sit eget. Noget det først mestrer til fulde i 10-12-årsalderen. 

3.

Far og mor er forskellige - og det er godt!

Vi fordyber os i mandens banehalvdel og undersøger polariteterne i familien. Hvad kan vi hver især bidrage med? Hvad kan styrke dynamikken og helheden i familien? Og hvordan gør vi forskelligheder til en styrke?

Du vil blive mere bevidst om, hvad der er vigtigt for dig samt få viden om, hvordan du kan tale med din partner om jeres forskelligheder på en måde, der beriger jeres relation og familie.

5.

Nærværets kraft

Hvad forstærker dit nærvær? Og hvad gør dig fraværende? Hvad er nærvær egentlig for en størrelse? Hvad er fordelene ved at være fraværende? Vi undersøger på dette modul, hvad vi opnår og undgår gennem vores fravær – uden løftede pegefingre.

Vi vil arbejde med øvelser og træning i at styrke nærvær, og vi vil ligeledes undersøge, hvad fravær gør i kontakt, så vi kan mærke forskellene på egen krop – og få en fornemmelse af, hvordan et barn oplever det, når vores opmærksomhed mangler. 

2.

Tilknytningens betydning

Du får en grundlæggende viden om den tidlige tilknytnings betydning, og hvordan den er afgørende for vores evne til at lave en relation til os selv og andre. Det, du lærer tidligt, bliver en følgesvend gennem livet i din måde at være tage kontakt til – og adskille dig fra – andre på.

Du vil lære, hvordan du skaber så sunde betingelser som muligt for dig og dit barn i din måde at være tilgængelig og til rådighed på, og du vil få indsigt i dine egne tilknytningsmønstres betydning for din rolle som far, og hvordan du med ny bevidsthed kan ændre det, du måske troede bare var sådan, som du var.   

4.

Rejsen indad – og at stole på egen sansning

Kroppen er udgangspunktet og fundamentet for dine følelser. Uden sansning – ingen følelser. Så hvis du vil blive bedre til at stole på dine “mavefornemmelser”, går vejen gennem din krop og din evne til at oversætte dens signaler. Du er den nærmeste til at mærke, hvad der foregår på de indre linjer i dig. 

Du får på dette modul viden om, hvordan du kan styrke sansningen og oplevelsen af dit eget nervesystem og større forståelse for, hvordan dine følelsestilstande mærkes af andre og påvirker dine nære omgivelser.

Efter forløbet kan du glæde dig over at have udviklet:

Er det så vigtigt?

Ja, for jo større lederskab du tager i dit liv, desto gladere bliver du omkring, hvad du gør og tænker, og jo mere frihed giver du dig til at være den, du er – og på den måde giver du dit barn de samme muligheder.

Du giver altså dit barn de bedste muligheder for at være sig selv, når du er dig selv.

Men er det nødvendigt at gøre sammen med andre fædre?

Kun, hvis du ønsker at optimere din proces. Det er nemlig oftest lettere at blive kloge på sig selv sammen med andre, fordi du får langt mere viden og liv at blive inspireret af.

De redskaber og indsigter, du får på denne workshop, gør dig i stand til at …

KlubFAR er for fædre, der er:

Workshoppen vil også inspirere dig, som endnu ikke har børn, men som snart skal være far og allerede nu vil være klogere på børn og det personlige lederskab.

10 ting du kan gøre i stedet’ er skabt til …

Alle slags forældre vil kunne forandre og forbedre deres relationer med dette intense kursus:

Kurset vil også inspirere dig, der arbejder professionelt med børn og vil være klogere på børn og hvad skældud (også) er – og vigtigst af alt: Hvad vi kan gøre i stedet for at skælde ud.

Gør som 10.000 andre

Få tips og gratis rådgivning fra Fie Hørby direkte i din indbakke