Krops- og traumeinformeret psykoterapeut

Hvorfor tage en krops- og traumeinformeret efteruddannelse?

Neurovidenskaben har de seneste årtier gjort os væsentligt klogere på hjernen og nervesystemet, hvilket har givet os en bedre forståelse for de kropslige responser og de underliggende fysiologiske tilstande, som ligger bag vores emotionelle udtryk. Forskningsinteressen på dette felt har øget vores viden om kroppen og anerkendt, at ”kroppen holder regnskab”, som Bessel van der Kolk udtrykker det. Det betyder, at kroppen besidder helende kapaciteter, som kan være en genvej i arbejdet med opløsningen af indre fastlåste tilstande for at opnå større fleksibilitet og dybere kontakt med os selv og andre. 

Men hvordan inddrager vi kroppen i samtaleterapi, så det er behjælpeligt for klienten?

Blackbird institute har lavet denne uddannelse for uddannede psykologer og psykoterapeuter, som ønsker at få en relevant opkvalificering indenfor det kropsterapeutiske felt og tilegne sig en større viden om, hvordan psyken udtrykker og manifesterer sig somatisk, samt hvordan man kan arbejde mere kropsorienteret i sin psykoterapeutiske praksis. 

familierådgiver uddannelsen

Efteruddannelse i krops- og traumeinformeret psykoterapi • for psykologer og psykoterapeuter

Blackbird Institute er evalueret af Dansk Psykoterapeutforening og Crossfields Europa og godkendt som et privat institut, der lever op til de ministerielle kriterier for private psykoterapeutuddannelser uden afvigelser.

Fælles for alle vores uddannelser er, at vi arbejder med kontakt. Kontakten til os selv og til andre, da den er afgørende for vores tryghed og trivsel. Når vi føler os trygge i os selv og sammen med andre, tør vi vise, hvem vi er. Det er der, vi forbinder os dybest. Vi er født til at være forbundne, og når vi ikke kan forbinde os, lider vi. Med en uddannelse hos os, bliver du i stand til at styrke kontakten til dig selv og dine relationer – samt at hjælpe andre med det samme.

Fie Hørby

Blackbird Institute uddannelser

Om uddannelsen

Uddannelsen integrerer viden fra bl.a. neurovidenskaben, den nyeste traumeteori, meditation og self-compassion, samt forskellige evidensbaserede psykoterapeutiske metoder, som inddrager det kropslige arbejde i den psykoterapeutiske samtale. 

På uddannelsen lærer du om neurovidenskabelige teorier og traumeteorier, som kan hjælpe dig med at forstå de kropslige responser bag vores følelsesmæssige udtryk, samt træne dig i kropsorienterede greb og interventioner, som du kan anvende direkte i samtaleterapien. Uddannelsen vil give dig konkrete redskaber til at arbejde mere kropsinformeret og kvalificere dig til at hjælpe dine klienter, også på det kropslige plan igennem den psykoterapeutiske samtale, som du kender den. Uddannelsen er i den forstand en krops- og traumeinformeret opkvalificering af dine allerede eksisterende psykoterapeutiske færdigheder. 

Vores 1-årige efteruddannelse i krops- og informeret terapi er fagpersonlig. Det betyder, at du som studerende, udover at få en omfattende og velfunderet teoretisk uddannelse, også vil blive ført igennem en personlig udviklingsproces. Du vil opnå en styrket kropslig bevidsthed gennem et dybtgående arbejde med den teori og de kropslige metoder, som du præsenteres for, således at du er forankret i din egen praksis. Den nye tillærte viden vil løbende blive relateret til den terapeutiske samtale, da uddannelsens formål er at udvikle dine eksisterende terapeutiske kompetencer med en krops- og traumeinformeret efteruddannelse. 

Undervisningen vil foregå i en vekselvirkning mellem teori og praktiske øvelser, således at det teoretiske stof hele tiden afprøves og mærkes af den studerende for at styrke kontakten og erfaringen til den nye viden og udviklingen af nye færdigheder og kompetencer.

Du vil løbende få demonstreret og trænet forskellige kropsinformerede samtalegreb under supervision og guidance af uddannelsens undervisere. På nogle moduler vil fokus overvejende være på din egen personlige udvikling indenfor det kropslige felt, hvor fokus på andre moduler vil ligge i arbejdet med at gøre dine faglige krops- og traumeinformerede kompetencer skarpere. 

Uddannelsen opfylder alle de tværministerielle kvalitetskriterier for private psykoterapeutuddannelser – evalueret af Dansk Psykoterapeut Forening og Crossfields Europa

Uddannelsens indhold

Alt dette gøres gennem en ligeværdig, anerkendende og nysgerrig tilgang til vores medmennesker med respekt for deres individuelle historier og tiltro til, at de kender deres sind og krop bedst.

Praktisk info og tilmelding

Året består af 9 moduler. Hvert modul er á 2 dages varighed, og alle dage er fra kl.8.30-16

Næste hold starter: 4. oktober 2024
Kontakt os for mere info.

Tilmelding: [email protected]

Pris: 48.000,-

Sted: Blackbird Instiute, Ragnagade 7, 1. Tv. 2100 Kbh Ø

Har du spørgsmål til uddannelsen?

Vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål. Udfyld formularen og så kontakter vi dig hurtigst muligt. Vi glæder os til at høre fra dig!

Undervisningen på uddannelsen veksler mellem teori, processer, praktiske øvelser, træning, kropsbevidsthed og demonstrationer.
Underviserne er alle specialister på deres område for at sikre et højt og opdateret fagligt højeste niveau, formidlet levende og nærværende.

Mød nogle af vores studerende

Læs her, hvad vores studerende siger om uddannelsen:

Gør som 10.000 andre

Få tips og gratis rådgivning fra Fie Hørby direkte i din indbakke