Vi er født til at indgå i hinandens nervesystemer, som udviklingspsykolog Daniel Stern har sagt.
Det betyder, at vi kan mærke hinanden bag ordene. Hvis børn fornemmer, at vi ikke rigtig er til stede, vil de ofte begynde at lede efter os.
Den adfærd har vi inden for det gamle børnesyn kaldt grænsesøgende adfærd, forstået således, at barnet testede os, udfordrede eller provokerede os.
Det perspektiv giver indtryk af barnet som “uartigt” og som én, der er ude på noget. Det kalder på en reaktion fra os forældre, hvor vi sætter barnet på plads eller fortæller det om rigtigt og forkert.
Det nye børnesyn
I det nye børnesyn er perspektivet derimod, at barnet er kontaktsøgende. Det vigtigste for barnet er at have kontakt til os, så når vi ikke er nærværende, begynder barnet naturligt at søge efter os. Det kalder på en reaktion fra os forældre, hvor vi interesserer os for, hvad barnet vil os. Det leder efter os, og derfor må vi fortælle det, hvem vi er, og vi må være åbne og nysgerrige efter at vide, hvem barnet er.
Relations- og livskompetence
Vores 1-årige uddannelse i relations- og livskompetence handler netop om at skabe bedre og dybere kontakt i vores relationer, da vi tror på, at kvaliteten af vores relationer, er afgørende for kvaliteten af vores liv.
På denne uddannelse undervises og støttes du i at tage større lederskab i dit liv med en større tydelighed og autenticitet med blik for egne og andres grænser.
Dette år inviterer dig også ind i et dybt personligt arbejde, hvor du vil få en øget kropsbevidsthed, forståelse for dit og andres tilknytningsmønstre samt opbygge en større evne til regulering af dit nervesystem.
For jo tættere vi kommer på os selv – jo tættere kan vi være med andre ♾️
Næste hold starter i:
ÅRHUS DEN 25.OKTOBER & i KBH DEN 28.OKTOBER
I Århus er dine undervisere:
🐦⬛Fie Hørby
🐦⬛Katrine Axholm
🐦⬛Maria Andersson
I Kbh er dine undervisere:
🐦⬛Fie Hørby
🐦⬛Katrine Axholm
🐦⬛Maria Andersson
🐦⬛Cille Schleicher
Skriv til os med dine spørgsmål eller for tilmelding på: