Relations- og livskompetence

Uddannelsen er for alle, der ønsker at få styrket sin evne til at være i relation med sig selv og andre. Det er også for dig, der ønsker at blive familierådgiver eller familieterapeut. Relations- og livskompetenceuddannelsen kan tages selvstændigt – eller være det første år i din uddannelse mod at være uddannet som familierådgiver eller familie- og psykoterapeut.

Grunduddannelsen ruster og udstyrer fagpersoner i deres arbejde med en fagpersonlig metode og udvikling, som gør det nemmere at navigere med større sikkerhed og sig selv intakt i relationen til børn, kollegaer og forældre.

Undervisningen på uddannelsen i relations- og livskompetence er et levende miks af teoretiske oplæg, øvelser, træning og personlig feedback.

Uddannelsen i relations- og livskompetence er en uddannelse med personlig og faglig udvikling. Du bliver klogere på dig selv og dit samspil med andre, og du får erfaringer med, hvordan du kan komme tættere på dig selv og dermed andre - voksne såvel som børn.

Fie Hørby

Hvorfor tage en uddannelse i relations- og livskompetence?

Uddannelsen kan tages, hvad enten du ønsker forandring og udvikling i dit privat- og familieliv og i dit arbejdsliv – eller i begge. Samtidig kvalificerer grunduddannelsen dig teoretisk og praktisk til det efterfølgende uddannelsesår som familierådgiver.

Du lærer bl.a. om

Det nye børnesyn

Konvergent og divergent tænkning

Empati og kontakt

Tilknytningens betydning

Kropslig relationskompetence

Skældud og dets alternativer

Integritet og samarbejde

Selvrefleksivitet og selvafgrænsning

Ved at arbejde indgående med vores relationer og opnå en bedre kontakt til os selv og andre, bliver vi ikke bare relationskompetente mennesker, vi opnår også en større indre frihed. 

I løbet af uddannelsens 9 moduler får du:

Når vi tager et personligt lederskab, starter det altid med os selv.

Det kan føles anstrengende og besværligt, men det er vores erfaring og stærke overbevisning, at netop denne proces, hvor vi ser nærmere på os selv i vores relationer kan blive et engagement, som gør vores arbejde med andre mere meningsfyldt og positivt – og det er på samme tid det bedste værn mod stress og udbrændthed.

Mange fagpersoner står i dag tvivlende og søgende i deres ansvar for børn og unge og mangler en praksis, der bedre kan støtte og udvikle fællesskabet – uden at skulle gribe til gamle greb som forbud, skældud, trusler og straf, der udspringer af tanken om, at ”hvis ikke du vil høre, må du føle!”.

Når du udvikler og fintuner din relationskompetence, sikrer du dig også at kunne arbejde ud fra det personlige lederskab, som efterspørges ikke bare i familier i dag, men også i institutioner, organisationer og virksomheder.

Som det ser ud i dag, er det er nemt at komme på slingrekurs mellem enten at varetage den voksne eller barnets behov, men relationskompetence handler netop om at være optaget af mulighederne for at skabe sunde og konstruktive relationer, som tager hånd om både voksne og børn – samtidig.

Uddannelsen består af 9 moduler, hvor hvert modul består af 3 sammenhængende dage fra kl.9-16.30 hver dag på Blackbird Institute, Aurehøjvej 5A i Hellerup. Der er en måned mellem hvert modul.

Det er muligt at have et fuldtidsarbejde ved siden af uddannelsen, og forberedelsen til hvert modul er læsning af en bog samt et enkelt møde med din studiegruppe.

Du kan finde alle datoerne for uddannelsen under KALENDER.

Uddannelsen i relations- og livskompetence henvender sig til:

  • Pædagoger og fritidspædagoger
  • Folkeskolelærere
  • Ungdomsskole/efterskolelærere
  • Speciallærere
  • Børne– og ungdomskonsulenter
  • Skoleledere, assisterende personale og ledere af institutioner
  • Forældre
  • Dig, som gerne vil arbejde med børn og unge
  • Psykologer
  • Coaches

Tilmelding

Næste hold starter:

Den 18.november 2021 i København
Den 29. september i Odense


Prisen for den 1-årige uddannelse i relations- og livskompetence er kr. 52.500,-

Fra 1.januar 2022 koster uddannelsen kr. 55.000,-


Når du som studerende består den 1-årige uddannelse i relations- og livskompetence, kan du fortsætte på grunduddannelsens 2.år, hvor du bliver uddannet familierådgiver.

Har du spørgsmål til uddannelsen?

Vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål. Udfyld formularen og så kontakter vi dig hurtigst muligt. Vi glæder os til at høre fra dig!

Jeg kan ikke få nok af den her uddannelse. Jeg gav mig selv den i gave – og jeg er mig evigt taknemlig
Christina
studerende fra den 1-årige uddannelse i relations- og livskompetence
Det var det bedste år i mit liv. Alting begyndte at flyde lettere. Både arbejdsmæssigt og privat
Trine
studerende fra den 1-årige uddannelse i relations- og livskompetence

Mød nogle af vores studerende

Læs her, hvad vores studerende siger om uddannelsen: