Relations- og livskompetence

Uddannelsen er for dig, der ønsker at få styrket din evne til at være i relation med dig selv og andre. Du vil opnå større ro, livsglæde og kontakt til det, der er væsentligt i dit liv. Året giver dig en fagpersonlig udvikling, som styrker din evne til at være autentisk, varm og tydelig, også når du er under pres.

Relations- og livskompetenceuddannelsen kan tages selvstændigt, eller være det første år i din uddannelse til relationskompetent leder og familierådgiver eller familie- og psykoterapeut. Du er velkommen, uanset om du er optaget af at berige dit professionelle virke, dit liv med dem, du elsker,  eller begge dele.

Undervisningen består af en levende vekselvirkning mellem teoretiske oplæg, øvelser og personlig feedback. Det vil træne din evne til at skabe empatisk, responderende og nærende kontakt til voksne såvel som børn, uden at oversamarbejde eller tabe fornemmelsen af dig selv og dine værdier.

På den måde får du en livsforandrende læring med dig, som du kan bygge videre på og forfine resten af livet. Du vil opleve en forandring i dig og din oplevelse af verden. Det sætter dig i stand til at følge dit indre kompas med større fleksibilitet og til at mærke mere lethed og livsglæde.

Vores studerende oplever at få mere ro i deres nervesystem og en forbedret reguleringsevne. Gennem undervisningen i relationskompetence får de kropslige erfaringer og mentale perspektivskift med sig. Dem tager de studerende direkte med sig ud i livet, hvor de gør en verden til forskel.

Vi tror på, at mennesket naturligt er indrettet på vækst og udvikling og generelt har sunde behov og længsler. Vi går med problemerne ved at fokusere på ressourcerne. Negative følelser og adfærd ser vi som meningsfulde reaktioner på smerte og længsler efter kontakt og samhørighed. Der er med andre ord altid mening i galskaben, og det er meningen, vi er optaget af.

Fie Hørby

fie-hoerby-kvadratisk

Hvorfor tage en uddannelse i relations- og livskompetence?

Uddannelsen kan tages, hvad enten du ønsker forandring og udvikling i dit privatliv, i dit arbejdsliv – eller i begge. Samtidig kvalificerer grunduddannelsen dig teoretisk og praktisk til det efterfølgende uddannelsesår som familierådgiver.

Du lærer bl.a. om

Det nye børnesyn

Parforholds-dynamikker

Empati og kontakt

Tilknytning, nervesystemet og hjernens udvikling

Kropslig relationskompetence og co-regulering

Skældud og dens alternativer

Integritet og samarbejde

Selvrefleksivitet og selvafgrænsning

Gennem en dybdegående indsats med vores selvrefleksivitet og kropsbevidsthed forstærker vi vores relationskompetence. Dette giver os en stærkere forbindelse til os selv og dem omkring os, samtidig med at vi oplever en øget indre frihed og glæde.

I løbet af uddannelsens 9 moduler får du:

Blackbird Institutes mission er at udvikle vores menneskelighed og vække sanser, følelser, kroppe og sind, så vi kommer mere i kontakt med hinanden og med livet

Relationskompetence er en vej til at skabe mere vitale og nærende relationer. Når vi bliver klogere på os selv og vores relationer, vil det smitte positivt af på resten af vores liv.
Vi kommer i bedre kontakt med vores livskraft og livsglæde. Det vil opleves som mere meningsfuldhed, bedre gennemslagskraft og større samhørighed i arbejdslivet, familielivet, parforholdet, venskab og vigtigst af alt; i relationen til os selv. Relationsarbejdet er det bedste værn mod stress og udbrændthed, fordi vi i højere grad orienterer os indfra og mærker vores grænser og ressourcer.

Mange ledere, fagpersoner og forældre står i dag tvivlende og søgende i deres ansvar for andre mennesker og mangler en praksis, der bedre kan støtte og udvikle fællesskabet.

Vi har hørt om det nye børne- og menneskesyn, men hvordan ser det ud i praksis? Hvordan lyder det, hvordan føles det? Hvordan bliver det til handling og nye toner imellem os? Alt dette vil uddannelsen give dig en levet erfaring med.

Når du udvikler og fintuner din relationskompetence, sikrer du dig også at kunne arbejde ud fra det personlige lederskab. Dette efterspørges i dag både i familier, i institutioner, organisationer og virksomheder.

Relationskompetence handler netop om at være optaget af mulighederne for at skabe sunde og konstruktive relationer, som tager hånd om begge i relationen – samtidig. Det gælder både i relationen til voksne og børn.

Uddannelsen består af 9 moduler, hvor hvert modul består af 3 sammenhængende dage fra kl. 8.30-16.00, hver dag på Blackbird Institute, Ragnagade 7, 3 sal på Østerbro. Der er en måned mellem hvert modul.

Det er muligt at have et fuldtidsarbejde ved siden af uddannelsen, og forberedelsen til hvert modul er læsning af en bog samt et enkelt møde med din studiegruppe.

Du kan finde alle datoerne for uddannelsen under KALENDER.

Uddannelsen i relations- og livskompetence henvender sig til:

 • Pædagoger og fritidspædagoger
 • Folkeskolelærere
 • Ledere
 • Læger
 • Sygeplejersker
 • Forældre
 • Coaches
 • Betjente
 • Præster
 • Psykologer
 • Dig, der ønsker at få styrket din evne til at være i relation med dig selv og andre og opnå større ro, livsglæde og kontakt til det, der er væsentligt i dit liv.

Tilmelding

Næste hold starter:

Den 28.oktober 2024 i København
1. år er kvotefrit

Prisen for den 1-årige uddannelse i relations- og livskompetence er kr. 58.000,- inkl. certificering.

Prisstigninger pr. 1.oktober 2024

Den 1.oktober 2024 er prisen for 2.året, 3.året. og 4.året kr. 60.000,- pr.år.


Således koster:
Et års uddannelse kr.58.000,-
To års uddannelse kr.118.000,-
Tre års uddannelse kr.178.000,-
Fire års uddannelse kr.238.000,-

Du betaler kun for ét år ad gangen. Alle priser på Blackbird Institute er INKLUSIV certificering.Når du som studerende består den 1-årige uddannelse i relations- og livskompetence, kan du fortsætte på grunduddannelsens 2.år, hvor du bliver uddannet relationskompetentleder og familierådgiver.

Har du spørgsmål til uddannelsen?

Vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål. Udfyld formularen og så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Jeg kan ikke få nok af den her uddannelse. Jeg gav mig selv den i gave – og jeg er mig evigt taknemlig
Christina
studerende fra den 1-årige uddannelse i relations- og livskompetence
Det er det bedste, jeg nogensinde har gjort for mig selv og mine relationer. Jeg er mere autentisk, mit parforhold er stærkere, og jeg er blevet gladere for mig selv, med alt hvad jeg er.
Louise
studerende fra den 1-årige uddannelse i relations- og livskompetence
Det var det bedste år i mit liv. Alting begyndte at flyde lettere. Både arbejdsmæssigt og privat
Trine
studerende fra den 1-årige uddannelse i relations- og livskompetence
Jeg elsker det. Jeg føler mening og passion - at jeg virkelig er i live. Jeg har rykket mig meget på 1. år og føler stor retning og power.
Tine
studerende fra den 1-årige uddannelse i relations- og livskompetence

Mød nogle af vores studerende

Læs her, hvad vores studerende siger om uddannelsen:

Gør som 10.000 andre

Få tips og gratis rådgivning fra Fie Hørby direkte i din indbakke