Relations- og livskompetence

Uddannelsen er for alle, der ønsker at få styrket sin evne til at være i relation med sig selv og andre. Det er også for dig, der ønsker at blive relationskompetent leder og familierådgiver eller familie- og psykoterapeut. Relations- og livskompetenceuddannelsen kan tages selvstændigt – eller være det første år i din uddannelse til relationskompetent leder og familierådgiver eller familie- og psykoterapeut.

Grunduddannelsen ruster og udstyrer fagpersoner i deres arbejde med en fagpersonlig metode og udvikling, som gør det nemmere at navigere med større sikkerhed og sig selv intakt i relationen til voksne såvel som børn – både professionelt og privat.

Undervisningen på uddannelsen i relations- og livskompetence er en levende vekselvirkning af teoretiske oplæg, øvelser, træning og personlig feedback.

Uddannelsen i relations- og livskompetence er en uddannelse med personlig og faglig udvikling. Du bliver klogere på dig selv og dit samspil med andre, og du får erfaringer med, hvordan du kan komme tættere på dig selv og dermed andre - voksne såvel som børn.

Fie Hørby

fie-hoerby-kvadratisk

Hvorfor tage en uddannelse i relations- og livskompetence?

Uddannelsen kan tages, hvad enten du ønsker forandring og udvikling i dit privat- og familieliv og i dit arbejdsliv – eller i begge. Samtidig kvalificerer grunduddannelsen dig teoretisk og praktisk til det efterfølgende uddannelsesår som relationskompetent leder og familierådgiver.

Du lærer bl.a. om

Det nye børnesyn

Parforholds-dynamikker

Empati og kontakt

Tilknytning og hjernens udvikling

Kropslig relationskompe-tence

Skældud og dets alternativer

Integritet og samarbejde

Selvrefleksivitet og selvafgrænsning

Ved at arbejde indgående med vores relationer og opnå en bedre kontakt til os selv og andre, bliver vi ikke bare relationskompetente mennesker, vi opnår også en større indre frihed og glæde. 

I løbet af uddannelsens 9 moduler får du:

Når vi tager et personligt lederskab, starter det altid med os selv.

Det kan føles anstrengende og besværligt, men det er vores erfaring og stærke overbevisning, at netop denne proces, hvor vi ser nærmere på os selv i vores relationer kan blive et engagement, som gør vores liv og dermed også vores arbejdsliv med andre mere meningsfyldt og positivt – og det er på samme tid det bedste værn mod stress og udbrændthed, fordi vi i højere grad orienterer os indefra.

En evne til at skabe dybere kontakt til os selv, gør det samtidig muligt at skabe en dybere kontakt til andre. Relationskompetence er vejen til at skabe mere vitale og nærende relationer.

Mange ledere, fagpersoner og forældre står i dag tvivlende og søgende i deres ansvar for andre mennesker og mangler en praksis, der bedre kan støtte og udvikle fællesskabet.

Når du udvikler og fintuner din relationskompetence, sikrer du dig også at kunne arbejde ud fra det personlige lederskab, som

 

efterspørges ikke bare i familier i dag, men også i institutioner, organisationer og virksomheder.

Relationskompetence handler netop om at være optaget af mulighederne for at skabe sunde og konstruktive relationer, som tager hånd om begge i relationen – samtidig. Det gælder både i relationen til voksne og børn.

Uddannelsen består af 9 moduler, hvor hvert modul består af 3 sammenhængende dage fra kl.9-16.30 hver dag på Blackbird Institute, Ragnagade 7, 3 sal på Østerbro. Der er en måned mellem hvert modul.

Det er muligt at have et fuldtidsarbejde ved siden af uddannelsen, og forberedelsen til hvert modul er læsning af en bog samt et enkelt møde med din studiegruppe.

Du kan finde alle datoerne for uddannelsen under KALENDER.

 

Uddannelsen i relations- og livskompetence henvender sig til:

 • Pædagoger og fritidspædagoger
 • Folkeskolelærere
 • Ledere
 • Læger
 • Sygeplejersker
 • Forældre
 • Coaches
 • Betjente
 • Præster
 • Psykologer
 • Dig, som gerne vil blive klogere på dig selv og tage større lederskab i dit liv sammen med andre

Tilmelding

Næste hold starter:

Den 28.maj 2023 i København
1. år er kvotefrit

Prisen for den 1-årige uddannelse i relations- og livskompetence er kr. 55.000,-Når du som studerende består den 1-årige uddannelse i relations- og livskompetence, kan du fortsætte på grunduddannelsens 2.år, hvor du bliver uddannet relationskompetentleder og familierådgiver.

Har du spørgsmål til uddannelsen?

Vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål. Udfyld formularen og så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Jeg kan ikke få nok af den her uddannelse. Jeg gav mig selv den i gave – og jeg er mig evigt taknemlig
Christina
studerende fra den 1-årige uddannelse i relations- og livskompetence
Det var det bedste år i mit liv. Alting begyndte at flyde lettere. Både arbejdsmæssigt og privat
Trine
studerende fra den 1-årige uddannelse i relations- og livskompetence

Mød nogle af vores studerende

Læs her, hvad vores studerende siger om uddannelsen: